Dekorasyon Önerileri, Mutfak Dekorasyonu

2021 Mutfak Tezgahı Fikirleri

2021 Mutfak Tezgahı Fikirleri

Mutfak Tezgahı Rehberiniz: Hangi Mutfak Tezgahı Size Göre?

Evin en çok kullanılan alanlarından birisi mutfaktır. Mutfak, tüm aile fertleri için önem teşkil eder. Mutfak kullanımında önemli bir yere sahip unsurların başında da süphesiz ki mutfak tezgahları gelir. Mutfak tezgahlarının; mutfağın genel tasarımı, dolaplar, duvar rengi ve mutfağa ait diğer mobilyalar ile uyum içinde olmaları gerekir. Mutfak tezgahları, sadece görsel olarak değil kullanışlılık açısından da tatmin edici olmalıdırlar. Mutfak tezgahı tercihlerinde dikkat edilecek kriterlerin başında dayanıklılık gelmelidir.

Isıya, lekelere, darbe ve çiziklere, neme, sıcak suya, kirece, klora, diğer kimyasal maddelere, farklı çevre koşullarına ve diğer dış etkenlere karşı dayanıklı olup olmamasına dikkat edilmelidir. Görsel olarak tatmin edici olması, ekonomik olup olmaması da dayanıklılığın ardından dikkat edilecek diğer noktalardır. Mutfak tezgahları, bir çok farklı madde kullanılarak üretilebilirler. Taş, çelik, fayans, ahşap, cam, akrilik ve laminat en çok kullanılan mutfak tezgahı çeşitleridir. Mutfak tezgahları çok çeşitli olduklarından dolayı kendiniz ve aileniz için doğru olana karar vermek zor olabilir. İşinizi kolaylaştırmak ve size yol göstermek için yukarıda bahsettiğimiz mutfak tezgahı modellerine birlikte göz atalım.

Taş Mutfak Tezgahı Modelleri

Taş mutfak tezgahı modelleri doğal taştan ya da yapay taştan üretilebilirler. Doğal olanları en çok granit, mermer ve kireçtaşından üretilir. Doğal taştan yapılmış mutfak tezgahları ısıya karşı dayanıklıdırlar. Sıcak malzemeler, tencereler ve tavalar direkt olarak tezgaha konabilir, bu şekilde mutfakta pratiklik sağlarlar. Cilalı olanları daha kolay temizlenir. Cilasız ise temizlikte en iyi sonucu almak için lekelerin fazla bekletilmeden temizlenmesi gerekmektedir. Şık ve estetik görünmelerine rağmen, doğal taştan yapılma mutfak tezgahları diğer modellere olanlara pahalıdırlar. Taş olsun ama daha ekonomik olsun isterseniz yapay taş tezgah modellerine de göz atabilirsiniz. Yapay taştan tasarlanan mutfak tezgahı modelleri, doğal taşlara nazaran daha kolay temizlenir. Yapay olduklarından dolayı dilediğiniz rengi elde edebilirsiniz üstelik doğal taşlar gibi cilalanmasına da gerek yoktur.

mutfak_tezgahi

2021 Mutfak Tezgahı Fikirleri

Çelik Mutfak Tezgahı Modelleri

Daha çok restoranların mutfaklarında tercih edilirler. Paslanmaz çelikten üretilen bu mutfak tezgahı modeli ısıya karşı dayanıklıdır fakat kesme doğrama işlemlerini üzerlerinde yaparsanız kolayca çizilebilirler. Kolayca temizlenebilirler fakat parlak ve aynamsı bir görünümde oldukları için en ufak bir kiri ya da sıvıyı belli ederler. Sürekli kuru ve temiz tutulduğu sürece temiz görünürler.

mutfak_tezgah_modelleri

Fayans Mutfak Tezgahı Modelleri

Fayans ya da seramik kaplı mutfak tezgahları pek çok ailenin tercihidir. Mutfağın geri kalanı ile uyumlu seçenekler tercih edildiğinde estetik olarak çok hoş görünürler ve bir diğer avantajları da ekonomik olmalıdır. Isıya ve neme dayanıklıdırlar. Temizlenmesi kolaydır. Parlak, ferah bir görünüme sahiptirler.

mutfak_tezgah_tasarimlari

Ahşap Mutfak Tezgahı Modelleri

Ahşap modeller, evinde klasik bir hava hükümsürsün isteyenlerin tercihidir. Her ne kadar çizilmelere, sıcağa, neme, kimyasal maddelere ve darbelere karşı dayanıksız olsa da estetik açıdan güzel göründükleri için tercih sebebidirler. Dikkatli kullanıldığında ve sık olarak temizlendiğinde ömürleri uzundur.

mutfak_tezgah_dizayn

Cam Mutfak Tezgahı Modelleri

Yine paslanmaz çelik mutfak tezgahı modellerinde olduğu gibi, cam mutfak modelleri de profesyonel mutfaklarda daha sık görülür. Cam mutfak tezgahlarının temizliği kolaydır fakat darbeye ve çiziğe karşı dayanıklı değillerdir. Kırılma tehlikeleri vardır ki böyle bir durumda çok büyk tehlike arz edebilirler. Farklı renklerde üretilebildiklerinden dolayı çok şık bir görünüme sahip olsalar da çok kullanışlı değillerdir.

mutfak_tezgahi_cesitleri

Akrilik Mutfak Tezgahı Modelleri

Akrilik mutfak tezgahları gözeneksizdirler. Bu nedenle çok kolay temizlenirler. Kolay temizlenmelerinin bir diğer önemli nedeni de leke tutmamalarıdır. Taş mutfak tezgahlarından farklı olarak akrilik tezgahlar istenilen her renkte elde edilebilirler ve üzerlerinde renk farkı gözlemlenmez. Yine doğal taş tezgahlardan farklı olarak, akrilik mutfak tezgahı istenilen şekilde üretilebildiği için istenilen her tasarıma uyabilir.

modern_murfak_tasarimi

Laminat Mutfak Tezgahı Modelleri

Ekonomik mutfak tezgah modellerindendir. Her ne kadar ısıya, çizilmelere, darbelere, suya, kimyasallara dayanıklılığı az olsa da en çok tercih eden tezgahlardandır. Temizliği kolaydır. Ahşap ya da doğal taş görünümünde üretilebilirler.

laminant_mutfak_tezgahi
 
 
2021 Mutfak Tezgahı Fikirleri , 2021 Mutfak Tezgahı Fikir , 2021 Mutfak Tezgahı , 2021 Mutfak Tezgahı Öneri , 2021 Mutfak Tezgahı Önerisi , 2021 Mutfak Tezgahı tasarım , 2021 Mutfak Tezgahı tasarımları , Mutfak Tezgahı , Mutfak Tezgahı öneri , Mutfak Tezgahı Önerisi , Mutfak Tezgahı fikir , Mutfak Tezgahı fikirleri , Mutfak Tezgahı dekor , Mutfak Tezgahı dekoru  , Mutfak Tezgahı dekorları , Mutfak Tezgahı çeşitleri  , Mutfak Tezgahı fiyatları   , Mutfak Tezgah dekorları 
 
Kaynak: armut.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir